Onze visie

Wij zijn Eva en Erik. Bevlogen loobaanprofessionals die geloven in het belang van een juiste werkmatch zonder vooroordelen! De arbeidsmarkt van 2021 zit helaas nog boordevol vooroordelen. Mensen worden niet alleen (veelal onbewust) uitgesloten op grond van etniciteit, sexe en leeftijd maar zeker ook op grond van het cv.

Wij constateren dat werkgevers en recruiters nog steeds erg veel focus leggen op het verleden door enkel te kijken naar het cv en minder naar de persoon zelf. Dat is jammer omdat recente studies van bijvoorbeeld onderzoeker Bas Kodden aantonen dat aanpassingsvermogen, zelfeffectiviteit en bevlogenheid de belangrijkste eigenschappen van goede werknemers zijn. Goede werknemers voegen iets toe aan het bedrijf en laten het bedrijf floreren.

In de praktijk merken we dat veel twintigers en dertigers onvoldoende zicht hebben op wat betekenisvol werk is. Ze hebben al dan niet een opleiding afgerond maar zijn zeker nog zoekende naar het juiste plaatje.

Combineer dit met het feit dat kennis steeds sneller veroudert, de impact van covid-19 en het is duidelijk dat de arbeidsmarkt toe is aan een herziening. Ons motto voor deze herziening is dan ook: wilskracht is het belangrijkste talent! Met wilskracht kun je kennis en vaardigheden vergaren die nodig zijn om het werk goed uit te kunnen voeren. Bedrijven en werknemers die dit onderschrijven helpen om de mobiliteitsproblemen in de huidige markt op te lossen.

Erik over Eva

“Eva heeft het talent om te kunnen luisteren zonder vooroordelen. Eva is ambitieus om te doen waar ze in gelooft. Eva organiseert fantastisch en pakt door waar kansen liggen. Eva is leergierig en leest alles wat lost en vast zit over organisaties, bedrijfsculturen, werving en selectie en arbeidstevredenheid.”

Eva over Erik

“Erik is een verbinder en ziet mogelijkheden om mensen in hun kracht te zetten. Zijn kennis van werving en selectie zijn groot evenals zijn netwerk verkregen door zijn werk als loopbaancoach. Zijn overtuiging is dat iedereen recht heeft op betekenisvol werk.”